петък, 20 януари 2017 г.

ЧЕТРИ ВАЖНИ ПРИЦИПА ЗА ЕДИН УСПЕШЕН ХРИСТИЯНИН


Еремия 13:15. Слушайте и внимавайте, не се надигайте; Защото Господ е говорил.

Имаме прекрасно Божие Слово, което ни дава възможност да се изпълваме с духът на Господа. В този стих имаме няколко важни препоръки от пророк Еремия;
1.Слушайте. – Слушането е важна част не всеки един Божии слуга. Ако не може да слуша, той няма да може да се научи и разбере, какво иска друг от него, а най-вече Бог. Слушането е важна част от нашето ежедневие, семейни отношения, на работата ни, в общуването ни с хората и отделни лица.  Ако не можем да слушаме ние никога не можем и да се научим. Най-добрите ученици, стават от непрекъснатото слушане на Божието слово.
2.Внимавайте. – Тази втора дума и изискване на Бога е много важна. Защото ако слушаме , но не внимаваме на това което се говори, тогава няма никаква полза от слушането. Защото човек, който слуша а не внимава е безполезен и не става за нищо. От тези неща могат да дойдат и много грешки в живота ни.  Вниманието ни прави полезни не само за себе си, но и за околните, за семействата ни , а най-вече на Бога.
3.Не се надигайте. – Гордостта предшества падението. За това , колкото повече се смирим пред Бога , толкова по-големи благословения ни чакат. Смирението е ключът към нашето благословение, смирението е преход за по-добро бъдеще. Смирението е ключът за въздигането на човек в обществото и успеха на човека в живота. Без да се смирим, не можем и да победим. От гордост полза няма. Гордостта предшества падението и погублението на човека. Искаш ли да си успешен християнин, значи е дошло време за смирение.

4.Защото Господ е говорил. – Последното нещо е важно. Когато Господ говори, тогава ни са необходими три важни неща; 1.Слушане. 2.Внимание. 3.Смирение.  Думите на Господа няма да се върнат на зад. Бог е говорил своето Слово и ние трябва да сме послушни на него.  Когато Бог говори, нека сърцето ти да се смири, да можеш да внимаваш в слушането тогава ще имаш успех в живота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар