понеделник, 26 декември 2016 г.

Надеждата не посрамява

Рим.5:5. А надеждата не посрамява, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения нам Свети Дух.
Много пъти се учудвам, защо много християни се срамуват от Господ Исус Христос, даже когато ги питат ти вярваш ли в Исус Христос се отричат и се срамуват да се нарекат християни.
Искам да се обърна към всички пастори, които служат на Бога и са свещеници на тайнствата, които нашият Господ Исус Христос ни е поставил да бъдем. Защо се срамувате от надеждата, която ви е дадена? Защо се срамувате от Исус Христос?  Защо в църквите си изповядвате, че сте силни, а като излизате сте слаби и немощни, крехки и безсилни срещу сатана и неговите сили.
Виждал съм мнозина храбри изповедници в църквата, а като са на улицата, на работа на други места отричат се от Господаря на силите, даже не искат да бъдат наричани така, за да не се отстраняват от тях. Искат да бъдат бъдат приятели на света а на Бога противници, а после се съединяват с тях, предават братята си и сестрите си, за да докажат, че наистина не са християни, а когато са сред вярващите и повярвалите са първите християни и заемат първите места в църквата. Само какво лицемерие и какво безочие имат.
Но в този стих ни разкрива прекрасно нещо за онези, които вярват, НАДЯВАТ  се на Бога, уповават на Исус Христос. Като ни казва Словото, че не НАДЕЖДАТА ни в Бога не ни посрамява, защото имаме ЛЮБОВ към Бога и това ни дава сили, чрез Светият Дух да му служим и да му бъдем предани и верни в живота.
Християнино, чуй днес Словото  на Бога ; Срамуваш ли се от Бога? Тогава и Бог ще се срамува от теб!
Християнино, вярваш ли в Бога, Надяваш ли се на Бога? Този въпрос се отнася за тебе читателя , служителю на живия Бог не се срамувай а се надявай на Бога, защото Бог ще те благослови изобилно, ако изповядваш името му пред всички хора и кажеш, АЗ СЪМ СЛУГА НА ЖИВИЯ БОГА, АЗ СЕ НАДЯВАМ НА ЖИВИЯ БОГ !
Всеки, който има Светият Дух в себе си ще изповядва това Слово силно в сърцето си и ще прослави Бога и няма да се върне обратно.

Служи, вярвай, надявай се, уповавай и работи за Бога със Светият Дух. Амин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар