вторник, 24 април 2018 г.

Единомислие в Бога

Псалм 133

1 (По слав. 132) Песен на изкачванията. На Давид.
Ето, колко е добро и колко е приятно да живеят братя в единомислие!
2 То е като скъпоценното масло на главата, слизащо по брадата, брадата на Аарон, слизащо по края на одеждите му.
3 То е като ермонската роса, слизаща по сионските планини; защото там ГОСПОД е заповядал благословението — живот вечен.

Днешното библейско  обещание е прекрасно.  Ние сме християни и сме повярвали в  Исус Христос , като личен Спасител. Това ни кара да бъдем повече отговорни за общото единство и обединение на всички  християни  да живеят заедно в един дух.
Единно мислието е важно нещо. Това ще ни помогне да съградим Божието царство.  Разделението на църквата, разделението на семейството , разделението на приятелството,  разделение на една държава ,  разделението на едно предприятие и каквото ще да кажем по натам нищо друго не значи освен разпад, разруха и унищожение.
Какво имаме да делим в Христос?  Абсолютно нищо!
Тогава си задаваме въпроса, тогава защо има разделение ? От една странна мога да кажа ,  за да се види кои са удобрени. Но не винаги това е основното нещо. От друга страна раздилението може да възникне за слава, пари, власт а по някога и за своя разруха.
Библията  ни дава възможност  да разберем, че без единство няма благословение,  нямаме Бог, нямаме.помазание и няма успех. 
Арон бе помазан. И това което благоухаеше се разнасяше се на далеч . Всички които отдалеч и от близо са минавали около Арон усещаха благоуханието на мирото. Колко повече ние като християни трябва да ухаем пред Бога и човеците . Като минат покрай нас да кажат; Ето минава Божия човек.
А такива ли сме?
Нека тази сутрин всеки да си направи равносметка пред Бога в името на Исус Христос!

Няма коментари:

Публикуване на коментар