събота, 17 декември 2016 г.

Смирение

Слава на Бога днес искам да говоря върху темата за смирението. За смирените хора много нещо можем да кажем, можем да изредим и много примери с живота на смирените хора а даже можем да дадем ясни примери с смирението и неговата същност, какво представлява.
В библията има прекрасни текстове доказващо тази тема и за нея сега ще стане въпрос да можем да говорим и споделим.
Пр.15:33. Страхът от Господа е възпитание в мъдрост, И смирението предшествува славата.
Тоз стих от притчи е прекрасен и можем да обсъждаме и разсъждаваме върху него. Първата част на този стих ни открива, че Страхът в Господа е възпитание и мъдрост…….. За да  последва смирение човек трябва да има страх от Бога.
Страхът от Бога е начина на поклонение. Не страх, защото ще те накаже, а страх да не съгрешиш и да не вървиш след чужди Богове.
Страхът от Бога ни прави да не прибързваме в решение, което на своето място ни прибавя мъдрост. В всеки страх от Бога имаме правилно възпитание, обучение в мъдрост, поука в начина на живеене и поклонение.
Малцина хора биха се съгласили да направят тази крачка, да се смирят пред Господа, да се замислят, да разсъждават и тогава да се вземе правилно решение.
Смирението е преход на благословение, което ни дава възможност за прогрес в живота. Това ще рече, за да бъдем благословение непременно трябва да сме се обучили и възпитавали в дух на смирение. Смирението на своя крачка и стъпка ни дава възможността да вървим към слава и спасение в Бога.

Колко малко нещо ни е необходимо , за да ни възвиши Бог.

Няма коментари:

Публикуване на коментар