четвъртък, 2 февруари 2017 г.

Вървете след мене


Матей 8:22. Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци.

Ние сме Христови служители на вярата, за нас да следваме Бога е първият и важен принцип в живота ни. Ние имаме много неповярвали близки, които никога или след време ще тръгнат да следват Бога. Мнозина, които са тръгнали да следват Бога, след като повярваха в Исус Христос, разбират, че раздялата в семейството ще дойде непременно.
Тук виждаме един от учениците на Исус, моли да го пусне и да каже сбогом, довиждане на родителите си, защото след като повярва, той повече може и да не ги види, заради това, че станал последовател на Исус Христос.
Това е съвършено вярно, хванеш ли се за ралото не може да  погледнеш повече на зад. Можахме ли да го разберем в самото начало, че ученичеството изисква да се отречем от себе си, от близките, от имането, което имаме и да зачитаме Господ повече от всичко?!!!
Толкова важни неща са тези, които ще ни накарат да се позамислим, за живота който ни очаква. Истинските християни, са живи работници на Бога, докато онези, които са в света са мъртви. Това което иска Бог от нас е след като сме се отрекохме от света и последвахме Бог не е добре да се върнем назад.
Срамно е за един строител да започне да строй и да остави строителството на половина. За това като християни, след като тръгнахме да градим Божието царство, добре е да не гледаме назад да не го оставим, за да ни се присмеят околните.
Но ако ни хулят за Бога сме блажени и благословени. По добре да ни хулят, като стоим в правдата, отколкото, като оставим нашият Бог.
Нека всеки да пресметне сега, готов ли е да следва Господа? И не забравяйте, че никога не трябва да се върнем назад.

Бог да ви благослови. Амин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар