неделя, 26 февруари 2017 г.

Молитвата – Пастирско послание за християни

Ефесяни 6:18. молещи се в Духа на всяко време с всякаква молитва и молба, бидейки бодри в това с неуморно постоянство и моление за всичките светии,
Колкото и да проповядваме , да говори ме за Бога , без молитва християнина не представлява нищо. Молитвата е сила и контакт с Бога, само един момент изпуснат от молитвата ни прави да отслабнем от силата си и присъствието на Бога.
1.       Молитвата ни, като християни трябва да бъде всеки ден.
2.       Молитвата трябва да бъде фиксирана официално пред Бога най-малко три пъти.
3.       Молитвата в сърцето ни трябва непрекъснато в сърцето ни да бъде по всяко време на денонощието.
Библията ни казва, че трябва да сме постоянни в молитва, защото това ни е единственото ни пряко общение с Бога, когато ние говорим на Него, споделяме и общуваме. Когато ние, четем Библията тогава Бог ни говори директно Неговата воля към нас. Както и когато слушаме Божието Слово.
Бог говори на своите служители по различен начин, но молитвата и четенето на Божието Слово, трябва да бъде неизменно и постоянно.
Пастир без молитва и Библия скоро може да отслабне от вярата. Защото това са преките ни общения с Бога.
Там където не можете да се молите отбягвайте тези места и групи. Търсете личното общение с Бога, да говорите да споделяте с Него по всяко време.
Римляни 12:12. Радвайте се в надеждата, в скръб бивайте твърди, в молитва постоянни.
Истината за живота, за скърбите и тревогите, които имаме непрекъснато от различни страни, но Бог е силен да ни благослови тогава, когато в скърбите биваме твърди и уповаваме на Бога, да признаем, че Бог е онзи, който може да ни благослови изобилно.
Ако , като християни загубим надеждата си от Бога, тогава напълно сме загубени , ако в трудностите не устояваме с постоянна молитва в един момент ще отпаднем.
За това ние трябва да сме силни и борбени християни, да знаем, че нашият живот принадлежи на Бога и , че нищо не може да ни отдели от Бога. Бог е силен да благослови всяко създание, което го търси.
Братя пастори ето един мой съвет в Господа;
-Винаги бъдете бодри в молитва.
-Винаги вярвайте на Бога, даже и когато Бог мълчи.
-Винаги надявайте се на Бог, той ням да во остави да се засрамите.
-Винаги и непрестанно се молете, защото това е Божията воля.
-Винаги и непрестанно четете словото му изучавайте и ще бъде благословени и силни.
Никога не спирайте да общувате с Бога, каквито и изпитания да ви се случват, знаете, че това е да ни изпитва вярата, дали, ще устоим и сами себе си да видим, докъде сме достигнали.

Вярвам в силата на Бога и на неговото свято мъгъщество на Бога. Амин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар